Ami a szívén, az a száján

A. az elmúlt napokban rengetegett dolgozott, egyik gyűlés a másikat éri a munkahelyén, kb. csak percekre látjuk napközben és koraeste szokott előtámolyogni a szobából, ahol dolgozik.* A gyerekek persze megérzik a változást és eléggé hiányolják az apjukat, este pedig nagy a versengés a kegyeiért. Valamelyik nap vacsora közben J. kifejezetten kérte, hogy neki segítsen enni (pedig már rég nincs szüksége semmiféle segítségre) és amikor a baba is ki akart mászni az etetőszékből, hogy az A. ölébe üljön, akkor kifakadt: “De apa most nálam van!”

*Nem kerüli el a figyelmünket, hogy mekkora luxus van, amióta nem a ház közepén próbál koncentrálni, ordibáló gyerekek között. Nekem emiatt is sokkal könnyebb az életem, mert nem én felelek a munkakörülményeiért. A gyerekek ebből kb. csak annyit észlelnek, hogy apa eddig mindig szem előtt volt, most meg el van tűnve. Egyébként az ovi pár napja jelezte, hogy mindkét gyerek csoportja karanténban van, tegnap meg újabb levél érkezett, hogy az ovis csoportban tetves gyerek is volt. Nem volt rossz döntés hazajönni, úgy tűnik.

2 thoughts on “Ami a szívén, az a száján

 1. :-))))

  Boni is szokta még kérni hogy etessem (épp ma 7,5 éves..).

  Gratulálok az oltáshoz! 🙂 Nagyon ügyesen megszerveztétek. És szívesen olvasnék többet az idilli hegyi életetekről, szuper lehet!

  • 7,5 wow 🙂
   Hát örüljünk, amíg igényelnek minket ugye. Azért az önállóságnak is tudok örülni nagyon. 🙂

   Köszi, nekünk nagy megkönnyebbülés, hogy megkaptuk végre. Egyébként kicsit félelmetes, hogy itt tegnap óta már regisztráció nélkül, drive through-oltópontokon osztják a Pfizert boldog-boldogtalannak, mégis viszonylag kicsi az érdeklődés. Nagyon kérdéses, hogy mekkora átoltottság lesz ebből Romániában és mikor jön a következő hullám (de ne akarjak házi virológuskodni ugye, remélem csak a katasztrofizáló hajlam beszél belőlem és minden jó lesz).

   Az idill két részletből áll: a szüleim a völgyben laknak, a város szélén (szántóföldek, dombok, borvízforrás szomszédságában), hétvégén meg felvonulnak a hegyi házba, hallgatni, hogy susognak a fenyvesek (meg hogy buliznak a turisták pár utcával odébb).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s