Még mindig beszoktatunk

Ma volt a beszoktatós beszélgetés a bölcsiben. Tekintve, hogy már egy hónapja zajlik és még mindig nem volt meg az áttörés, stratégiát váltanának: jövő héttől reggelente vigye A., “mert az apukák általában lazábbak”. A laza apuka enyhén remegő hangon kérdezgette a néniket a reggeli elválások pontos forgatókönyvéről és lépéseiről (nincsenek, minél hosszabbra nyúlik a búcsú, annál nehezebb a babáknak), szóval kíváncsi vagyok. De szorítok nagyon, hogy működjön. Meg persze megint megkaptam, hogy a babák kiszagolják az anyák bizonytalanságát – szerintem igazán kőből volt a szívem az elején, de tényleg meginogtam mostanra. Szerencsére ők is úgy látják, hogy nem kell mindenáron legyúrni ezt a mohamanyi torkán, ha továbbra sem szereti, akkor következik egy hosszabb szünet. Ami teljesen oké, mert a legfontosabb az, hogy szeresse. (Csak akkor újra kell kalibráljam magam arra, hogy kb. őszig nem lesz meg ez a napi pár óra, amire már nagyon számítottam. Mondjuk akkor meg gátlástalanul ki fogom élvezni vele azt a köztes időt.)

Bölcsi után tettünk egy díszkört a tavaszodó parkban és hát mennyi az esélye, hogy a hajós játszótéren a mohamanyi pont a főpolgármesterrel kezdjen el flörtölni? Az ürge (akit a napilapok címlapjáról ismerek, amik minden átjárónál ki vannak pakolva közszemlére) a feleségével meg a lányával és egy friss unokával üldögélt a játszótéren. Annyira vigyorgott és fotózkodott, mintha először látta volna az unokáját, a mohamanyi pedig átszellemülten integetett neki mindegyre, vicces volt.

2 thoughts on “Még mindig beszoktatunk

  1. Micsoda humánus rendszer!! Fro-ban fél napja van a gyereknek arra, hogy beszokjon (bölcsibe, oviba). Ha nem sikerült, akkor úgy járt, senkit (a szülőkön kívül) nem érdekel, hogy a gyerek jól érzi-e ott magát; minden a program szerint halad (ami viszont egész jó, az igaz, gondolom a gyerekek 90%-ának megfelel).

    • Tényleg nagyon barátságos itt a rendszer, külön örülök, hogy nem akarják mindenáron “betörni” a gyerekeket, odafigyelnek az egyéni igényekre. Egyébként ma – péntek lévén – szuper napja volt a mohamanyinak! Mindig ezt csinálja, péntekre belejön, aztán a következő héten újra kell kezdeni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s