Jól ráhangolódtunk

A múltkori patetikus hangnem után gyorsan tisztáznám, hogy nem estünk mély depresszióba, sőt. Elég vidáman telnek a napok most, hogy mindenkinek sikerült belenyugodni az idei furcsa karácsonyba.

Tegnap meg ma délelőtt A. kivitte a babákat egész délelőttre, hogy alakuljon az ún. karácsonyi minimál-nagytakarítás. Tegnap egyedül rohangáltam a házban körbe, mint egy mérgezett egér, hogy ellapátoljak ezt-azt, ma jött a drága takarítónő és párhuzamosan tüsténkedtünk (full maszkban, külön szobákban és nyitott ablakok mellett – tavaszi idő volt szerencsére). Továbbra is fenntartom, hogy a legjobban befektetett pénz ez a kéthetente 3 óra, majd ha indul a bölcsi újratárgyalhatjuk a gyakoriságot. Pár órán keresztül tényleg egészen jól nézett ki a lakás, ennek nyilván lőttek, de ez, hogy egy kedves ismerőst idézzek, mostmár legalább “tiszta rendetlenség, nem koszos rendetlenség”.

Kajailag: semmi igazán nagy dobást nem tervezek. Vettem ma pár alapanyagot (miután leesett, hogy hétfőig minden zárva lesz), plusz rengeteg zöldség meg saláta jött az élelmiszermentéssel (hatalmas dobozokat kaptak megint a szomszédok, ho-ho-ho!), szóval nem halunk éhen. De semmiképp nem az ünnepi menün lesz a fókusz. Sütöttünk még egy rend linzert, van még kis bejgli, meg kaptunk ajándékba szép mézeseket, amik karácsonyfadísznek is jók lesznek. Anyám sósrúdját sajnálatos módon fel is zabáltuk, mert abból vittünk mindig magunkkal a játszótérre. A karácsonyi dőzsölés már jóideje tart, meg is látszik rajtunk kissé.

Tegnap este becsomagoltuk az ajándékokat, csak egy nagyob ojjektummal nem tudjuk, mi legyen. Holnap a fő mutatvány a fa állítása és díszítése lesz, ahhoz sok szerencsét kívánok magunknak a nagyon aktív mohamanyit illetőleg. Szerintem napközben kicsit még átvesszük a zenei repertoárt J.-vel (már hetek óta nagyon lelkesen ordibálja a Pásztorok pásztorokat meg a Kiskarácsony nagykarácsonyt), ebédelünk és utána kivisszük a babákat sétálni, sunyiban pedig bekészítjük az ajándékokat meg a fát. Gondolom nagy körkapcsolásos családi konferencia is befigyel majd.

Aztán 26.-án majd érkeznek ittalvós bulira Sz.-ék, az lesz az év nagy társasági élménye nekünk. Kacsasült included, ma rendeltem meg! Talán még hó is lesz! Addig is megy a puzzle-ezés J.-vel és az olvasgatás a babával, nagyon cukik, tényleg. Én meg – a változatosság kedvéért – iparkodok a belső őrmesteremet kicsit lenyugtatni és átkapcsolni lazulós üzemmódba.

2 thoughts on “Jól ráhangolódtunk

  1. Köszönöm, köszönjük! Képzeld, meglepően flottul ment, a gyerekek együtt díszítették a fát, nem tört el semmi, már délelőtt kész voltunk vele. És tényleg elég nyugodt nap volt, senki nem idegeskedett, senkinek nem esett le a cukra, (szinte) senki nem ordibált! (És csak egyszer sírtam és azt is teljesen legálisan: elsétáltunk a szomszédos templom udvaráig, hogy azalatt jöjjön otthon az angyal, hát épp hangolt a zenekar és egy gyöngyörű karácsonyi koncertbe hallgattunk bele. Úgy tűnik, idén az élőzene ilyen hatással van rám.)
    Remélem nektek is szép és meghitt volt a karácsony!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s