Szerintem öles léptekkel haladunk a jó irányba, de A.-t inkább ne kérdezzétek

Dióhéjban ennyi. Na jó, kicsit kifejtem.

Szóval a vasárnapi kiakadós hiszti alkalmával A. magára vállalta, ami már rég esedékes volt: átmenetileg alszik ő J.-vel, hátha sikerül leszoknia rólam. Azóta eltelt 3 éjszaka, szerintem szuper a haladás. Az éjjel például 9-től szinte 4-ig egyhuzamban aludt, akkor volt egy kis “mámmá”-jellegű balhé, mikoris A. átment, nyugtatta, lefeküdt mellé a hideg földre matracra, és a következő pár nyüfi alkalmával csak süssögött neki, aztán aludtak fél 8-ig mind a ketten.

Én? Én, köszönöm kérdéseteket, este 10-től szinte 7-ig nagyon jól pihentem, illetve 4-kor én lökdöstem A.-t ki az ágyból, de egyébként tényleg semmi panasz*. Mivel az intermezzók után nehezen alszig visza, reggelre szegény A. olyan, mint én voltam szinte két éven át akin átment az úthenger, nem lehet nagy buli így a munka, de most mit csináljak, ezen most át kell essünk. Szerintem csodás életünk lesz, ha mind alszunk majd.

Szóval koncentráljunk a jó dolgokra: egy hete nincs éjszaka tejecske, fogmosás után csak vizet iszik (ha iszik, mostanában nem kér), vasárnap óta nem rohangálok félkómásan kikapdosni az ágyikóból és nem kell szétfagyva szobrozzak vagy csendkirályozzak visszafele az ágyba. Mostmár azt is szokja, hogy nyüfikor csak kis nyugtatgatás van, de nem vesszük ki az ágyból. Na hát kíváncsi vagyok.

Én meg tegnap elmentem a kompetencia-csekk című kurzusra, ahol rájöttem, hogy 1) gyakorolni kell a németet, mert nem tudom rendesen kifejezni magam, illetve 2) where I come from, teljes tabu a saját képességek, kompetenciák fitogtatása feltérképezése. Ez az álszerénység fog a szakmai sírba vinni, már látom. Az imposztor szindrómáról már volt szó, ugye? Az őrmester-jellegű nőci, aki a prezentációm után szétszedett elég szigorú volt, kurzus után odajött és közölte, hogy “remek nő” vagyok, micsoda érzelmi hullámvasút!

Leadtam tegnap a jelentkezést a lájtos munkahelyre, nem is tudom, minek szorítsak, mert azt hiszem, nem olyan lájtos, mint amilyen keveset fizetnek. Legalább az irataim rendben vannak, keresgélhetek tovább, hurrá.

*Úgyhogy felkeltem 7 előtt, 8-kor már a hóviharban tekertem a parkon át, elvittem bölcsibe a kicsit szomorkás J.-t, itthon porszívóztam, mosogattam, mostam, ágyneműt cseréltem, szemetet szortíroztam, hátra még a feltörlés, szemétlevivés, egy-két mail és mehetek vissza a bölcsibe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s