Future planning

Elvárások: rendes hozzájárulás a családi kasszához, hasznos tagja lenni a társadalomnak, nem leépülni és megbolondulni a hosszúra nyúló itthonülés miatt.

Mérlegeljünk, mik az opciók:

  1. Keresni valami fürmölős munkát, jó esetben találok is valamit nagy nehezen, ami nem teljes norma eleinte és elviselik, hogy néha hiányzok a beteg gyerek miatt. Prognózis: irodizmus, szedentarista agyhalál, de fix fizetés, néha merengés a kihagyott lehetőségek és világmegváltás fölött. Mottó: “csak csendesen, szépen.”
  2. Erőltetni tovább a szakmázós vonalat. Prognózis: hosszas frusztráló és felőrölő keresgélés, nulla bevétel, sok önszorgalmi meló, aztán a) semmi sehol b) összejön valami szakmailag izgi, de nullszaldós, c) csoda történik, fantasztikus könyöklésről ambícióról, önfegyelemről teszek tanubizonyságot és teljesen leszokok az alvásról meg a szabadidőről és magánéletről, aztán a sok melónak meglesz az eredménye, elismerés, ok fizetés hepiend. De valószínűbb az a) variáns, ezért a mottó: “hősi halál.”
  3. Utánanézek, hogy ki mit kezdett magával az én helyzetemben és kitalálok valamit. Mármint új szakmát, gyorstalpalót, átképzést, vállalkozást, bármit, amiben flexibilitást ad és nem hagyományos 9-5 irodai munka. Prognózis: nagy lendület, kemény pofáraesés, úszás az ár ellen, sok tanulás, kudarc*/lassú belerázódás, még több kemény meló, útkeresés, stb. Ez a legértelmesebb, egyben legijesztőbb megoldás. De legalább kicsit izgat. Már csak az kellene, ha sok szuper előképet lássak ilyen téren. (Azért van néhány, ami fantasztikus.)

*és akkor vissza az 1-es verzióhoz, végülis mit veszítek? Ja, pár év jövedelmet, ok.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s