Végtelenített nyafogás

Igen, látom én is, hogy milyen viccesen/szomorúan semmilyenek az életcéljaim, kis örömeim és gondjaim per pillanat. Kb. ennyi: életben tartani J.-t (vagyis etetni, etetni, etetni, gondoskodni róla, hogy aludjon, játszodjon, tomboljon eleget, ne essen bántódása, ne legyen beteg, szeretve legyen és kapjon elég ingert, lehetőleg jóféléket), életben tartani magam (igyekezni összehozni legaláb 6 óra alvást, olykor enni – lehetőleg normális dolgokat), szinten tartani a házat (ez a legnagyobb deficit, mikor volna idő és lehetőség sikálni valamit, inkább félkómásan heverek valami sarokban, vagy megyek én is ki a házból a családdal). Ami szinte teljesen hiányzik az életből, amikor itt vagyunk: normálisan eltöltött idő A.-val (ez a mi hibánk, jobban meg kellene szervezni az életet), emberekkel való interakció (ezt is lehetne ügyesebben szervezni, bár továbbra sincs túl sok barátunk errefele), több mozgás a városban meg a környéken (én vagyok a kirándulásfelelős, csak most valahogy nem teljesítek túl jól, de A.-t is elég nehéz moccantani, mert ő is ki van nyúlva), mozgás úgy általában, illetve részemről az értelmes dolgok úgy általában: olvasás, informálódás, tervezgetés, szimat felvevése, hogy hogyan tovább és merre. (Amikor meg nekiszökök, akkor teljesen lelomboz az egész.)

Komolyan nem értem, hogy ki hogy csinálja. Annyival ügyesebbek nálam (elképzelhető), vagy annyival nagyobb a rutinjuk, esetleg sokkal jobb a teherbírásuk és mindenki dolgozik reggeltől-estig és nem panaszkodik, vagy hogy? Egy elkényeztetett úrilány voltam eddig, nem egyéb.

Mentségemre: J. épp elég látványosan kezd belépni a dackorszakba (korai, tudom, de hát mit lehessen tenni) és fejhangon üvölt elég gyakran. Közben elkezdte szétszedni a házat és nagyon kell nézni, hogy ne ugorjon fejest a kádba, vagy a tóba, vagy ne guruljon le a lépcsőn, ne érjen el semmilyen hegyes-szúrós stb. eszközt, szóval nincs unalom. És mennek tovább az éjszakai kelések, 3-4-5 darab, ma reggel 7-kor költött. Megyek aludni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s