Nincs idő

Klasszikus probléma: ha sok az esemény, akkor nincs idő írni, esetleg el is felejtem a dolgok felét, mire van alkalmam blogolni. Na, ezekről írnék, ha nem sajnálnék rá egy-két órát:

  • Temesvár, az egész élmény. A város. Az első (kicsi), majd a második szálláshely. Az első két nap anyámmal, hogy Zs.-ék milyen fantasztikusan önzetlenül segítettek mindenben (kicsiágytól elkezdve ágyneműn át homokozófelszerésig és termoszig, mindent kaptunk). A hőség. A főtér, galambostól, szökőkutastól, hipszter-pékségestől. Anyám, amint helyt áll, vásárol, főz, gyermeket terelget reggeltől estig, egy idő után már éjszakázik is, hogy én csinálhassam a dolgom. A. amint megjön kiájulva és felveszi a ritmust.
  • A munka, ezer ága-bogával együtt. Hogy mikre jöttem rá magam, a szakmám, a reflexeim kapcsán. Az új emberek. A fantasztikus előadások (és az öröm, hogy másoknak is tetszik), a kevésbé fantasztikusak, az első két órás szinkrontolmácsolás, aztán sorban a többi, a feliratozásos beugrás (előadás előtt 5 perccel szóltak, próba nélkül mentünk neki, de rendben volt). A beszélgetések. A munka. Sörök, sok röhögés, emberek kedvessége, hajnalnézés a színház tetejéről.
  • A kómás hazaút a kiakadt macival, itthoni tévelygés, lassan magunkhoz térés. Három nap alatt bőröndből kipakolás.
  • Gyereknapozás a várban, sok ismerős, O.-val önfeledt fröccsözés, bújkálás meg nem nevezendő személyek elől. Első hátmasszázs, piacon lézengés, úszás (fantasztikus volt!), busszal menni akarás de nem tudás – mert gyereknap Romániában hivatalos ünnepnap és nem járnak a buszok, oké.
  • Itthoni nyár, apám homokozót épít a mackónak, aki időközben nekiállt járni rendesen – Temesvár főterén jött először szembe pár lépést velem, két előadás közt. Azóta már ügyesen lépeget 6-8-1o lépést egyedül is, meg egy ujjba kapaszkodva ügyesen jön-megy, lépcsőzne egész nap. A kutyával is nagy haver lett, mindenkinek vigyorog, bújik, elégedett, huncut. Csak inni nem akar, de cselezünk.
  • Kész, alszom, mert sosem érem utol magam a pihenéssel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s