James

Szerintem elvégzek én is egyharmad házvezetőnőnyi meg fél dadusnyi ezt-azt, úgyhogy ezúton kérnék az univerzumtól egy James nevű butlert, aki tehermentesítene néhány ügyben. Mindenekelőtt a digitális karbantartás volna a James feladata: rendet csinálni a laptopon, felszabadítani egy halom tárhelyet, átmásolni a képeket a telefonomról a gépre, bővíteni az iCloud-omat, mindent ügyesen szinkronizálni, update-elni, upgrade-elni, adatokat rendszerezni, nekem a végén szólni, hogy kész, parancsoljak. Külön kitét volna, hogy ne avasson be a részletekbe, csak jókedvűen dudorásszon, vagy még inkább, maradjon csendben, csak a gépek surrogásáról tudjam, hogy ügyködik. Ezalatt én mondjuk sütnék egy szilvásat. Vagy átnézném a pincében álló babaruhákat. Esetleg játszadoznék a gyermekkel. Hát sokat kérek, Univerzum?

(A háttérben az áll, hogy nagyon félek, odalesz az összes képem a telefonról, amikor megpróbálom átmásolni a gépre. Egyébként meg borítékolható, hogy nem is fog elférni a gépen. A gép meg különben is előbb-utóbb beadja a kulcsot, tehát leginkább felhőben kéne tárolni a huszonhatezerkilencszázötven képet a maci zsenge ifjúkoráról. De az iCloud is tele. Egyszer megpróbáltuk az anyám képeit kimásolni a nagygépre, de az ő iTunes-a híján nagyon sokat szarakodtunk vele. Szóval szorongani kezdek, ha csak rágondolok. De lassan nem  tudok már fényképezni a telefonommal, pedig ez az első számú funkciója these days. Van baj elég.)

2 thoughts on “James

  1. Két 500 gigás külső merevlemez a megoldás. Azért kettő, mert ha az egyik elromlik. Nekem az egész könyvtáram azon van, és havonta backupolom a gépet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s