Vonalklás

  • Just in case, hogy soha nem lesz meg a vakációs íromány harmadik része: sok evészet, sok városnézés (kulcsszó: Gaudí), kaják, a mackó bioritmusának enyhe kiakadása, hőség, rohanás (a szó szoros értelmében is: vagy fél órát szaladgáltunk, mert a Sagradába csak egy bizonyos negyedórában tudtunk belépni, elértük, phjú), jó volt.
  • Most az van, hogy itt a nővérem a gyerekkel, meg a pasijával. A pasit most ismertük meg, vicces, hogy mégiscsak lett ámerikai családtag, bár sokáig nem úgy tűnt. A gyerekek nagyon aranyosak együtt – persze ez egy külön bejegyzés tárgya volna. Mintha J. meg lenne szeppenve az aktívabb kuzinja mellett, de mindenképp jó hatással van rá a közös játék, mert bár ott és akkor ritkán, de a találkozás után mindig nagyon élénk és rendesen belehúzott a mászási kísérletekbe is.
  • Voltunk jásztóházban a nővéremékkel. Tavaly már elkísértem egyszer E.-t, szimpatikus hely, sajnos kicsit messze tőlünk, de azért ki lehet bírni azt a fél óra buszozást (pláne most, hogy a gyermek már megül a babakocsiban, sőt, el is alszik mostanában, ha közlekedünk vele). Mivel nem volt más megoldás,  vettem egy havi bérletet 10 euróért: ez a beléphetésünk a játszószobába és a kávézóba. Megszavaztuk A.-val, hogy ennyit ér a gyermek szociális szkilljeinek fejlesztése, mert viszonylag ritkán lát más babákat, szokja csak a társaságot. (Majd összeszed minden betegséget is, ez van.)
  • Azt nem  tudom, írtam-e, de elnapoltuk a hazamenést. Előbb megkapja J. az oltást (többek közt kanyaró ellen is, helló, járvány!), aztán november végén úgy utazunk majd, hogy én elcsípjek pár nap fesztivált Kolozsváron. Anyám nagyjából meggyőzött, hogy ne őt cipeljem fel bébiszitternek, hanem hagyjam J.-t nála néhány napra, így több esély van rá, hogy oda is figyeljek arra, amit látok. (Arról nem is beszélve, hogy az plusz két téli utazást jelentene mindkettőjüknek, hm.) Na, hát még emésztem ezt az ügyet, de valamikor el kell majd kezdeni a “lepasszolást”, 10 hónapos lesz, hm.
  • Átmenetileg ruhahiányban szenvedtünk, konkrétan a gyermek: most már a 74-es cuccokat hordja, összesen 4 body-ja volt ebben a méretben. A nővérem szerencsére hozott egy nagy zsák cuccot, úgyhogy ez megoldódott, még pár cipő is került, amit fel tudok erőltetni a tömpe kis lábfejére.
  • J. ha nem figyel oda, üldögél, továbbra is egy paraszthajszál választja el a mászástól. Mindent megkaparint, ami érdekli, max elunja az erőfeszítést egyszercsak. Még mindig összevissza alszik, eszik viszonylag ügyesen (csak az ebédekkel kínlódunk, az édes dolgokat tolja boldogan), eresztett egy csinos kis tokát.
  • Tegnap a nővéremék elmentek a pasijával a mellettünk levő göröghöz vacsorázni, mi pedig kipróbáltuk, hogy milyen egyszerre  két baba a házban. Kibírható, ha mindkét gyerekre jut egy felnőtt, így, hogy, J.-t még magára lehet hagyni kb. egy percig (mert lassan halad), D. viszont villámgyorsan mászkál és imbolyogva járkál, mindent megnyom, megráncigál, befal. Szóval vicces volt, de hosszú távon nemlehet nagy buli.
  • Szintén a tesómék jóvoltából tegnap két müncheni luxusszállóban lazáztunk, vicces volt.
  • Tavaly írtam az egyik szimpatikus fesztiválnak, hogy szívesen bedolgoznék náluk, persze válaszra sem méltattak. Most viszont kiírtak egy állást, ami többé-kevésbé passzolna hozzám. Nem hiszem, hogy megkapom (szerintem nem is tudnám jól eladni magam náluk), de azért meg kell próbálni ugyebár. Meg főleg: hátha ajánlanak valami kisebb munkát, ami nem járna épp annyi stresszel, idővel, meg felelősséggel, mint a meghirdetett munka, mert J. mellett nem biztos, hogy hónapokig tudnék napi sok órában rohangálni és idegeskedni, ez pedig alapkövetelmény, szépen fel is tüntették a kiírásban.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s