Pluszminusz

Délelőtt annyira sütött a nap, hogy csak arra vágytam, hogy lezuhanyozzak és tekerjek egy kört a parkban, amíg a maci alszik. Ehhez képest délben még ott bénáztam csapzottan, hálóingben, az üvöltő gyermekkel. Semmi sem volt jó neki, nem tudott aludni, csapkodott, üvöltött, ahh. Aztán nagy nehezen elaludt az ölemben, hátradőltem és aludtunk vagy másfél órát összebújva, az szuper volt. Utána már szinte embernek éreztem magam.

Végül tényleg összejött a tíz perc napon üldögélés és padon olvasás (megjött a Lena Dunham-könyv, vicces kis lektűr, a jó fajtából), persze ahogy odaértem, már írt is A. hogy üvölt a gyermek. De a délután már könnyebben ment. Szerencsére anyám főzött mindenfélét, úgyhogy a hűtőből ebédeltünk, közben tettük-vettük a nyekergő gyermeket. A délutáni alvását A.-val osztotta meg, én pedig ezalatt lefoglaltam a pesti hostelt a lagzi éjszakájára és megírtam-forma a cikket. Még sok csiszolni- és kiegészítenivaló van rajta, de legalább megvan a váz (és a karakterszám). Mindig ez szokott lenni egyébként, gyötrődök, amíg meglesz egy első verzió, aztán a pofozgatás már könnyebben megy. (Más kérdés, hogy ötször lassabban írok minden normális embernél.)

Alkonyatkor itthagytuk A.-t focit nézni és a nyárillatban sétáltunk gyorsan a gyermekkel. Addig méltatlankodott, amíg hátra nem engedtem a babakocsi tetejét. Rettentően élvezte a fákat, az eget, hangosan kommentált és kurjongatott, nagyon drága volt. A fürdetést meg egyedül nyomtam le, fél 11.-kor aludt. (Elvileg 10 lenne a szuper, de na…) A mai napnak az volna a tökéletes vége, ha nem én kéne elrámoljam a konyhát, arrrgh (hanem mondjuk szobabicikliznék és néznék egy kis House of Cards-ot).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s