“Hogy múlik az idő…”

Kiderült, hogy a maci túl nagy már a babamasszázshoz, helyesebben ehhez a csoporthoz, mert nagyjából másfél hónappal kisebb a többi baba és ez így nem volna túl jó kombináció. Egyrészt sajnálom, másrészt nézhetnék másik csoport és kurzus után, csak egyelőre hiányzik az energia.

Tudom, hogy össze kell szedjem magam és igenis hozzam-vigyem magammal a gyermeket, hogy szokja az ingereket, zajt stb. Ma pl. rajtam volt a hordozóban, amíg délelőtt szkájpoltam B.-vel (kicsit bánom, hogy nem leszek ott a felolvasón, megcsapott a jóféle munka szele), és tényleg aludt is végig, amig beszélgettünk. Kicsit lehet, hogy melege volt, meg jó gyűrött lett az arca a mellkasomtól, na de erre mondja a román, hogy “riscul meseriei”. Miután jó hosszasan terveztük a szomszédasszonnyal a közös sétát, eccerűen eltűnt a nő (értsd: nem válaszolt semmire), úgyhogy elindultam egyedül vásárolni és visszavinni végre a babamérleget. Öööö… inkább ne is firtassuk, hogy mennyi pénzbe került nem a kölcsönzési szerződésben feltüntetett időpontban visszaadni. Tény, hogy annyira kaotikus meg stresszes idők voltak, hogy nem is csoda, hogy átsiklottunk az ilyen piti részletek felett, legközelebb azért jó lenne kicsit hamarább észbekapni, a megtakarított pénzből vehetnék néhány sört. (A túlárazott, vásári literes kiszerelésre gondolok.)

Szóval nekivágtam egyedül a délutánnak, lelibegtem a 6.5 kilós gyermekkel és a 6 kilós mózessel, nem idegeskedtem a hülye időjárás miatt, ami nem tudja eldönteni, hogy november van-e vagy augusztus éppen. Meg is jártuk szerencsésen. Kifigyeltem, hogy a maci, lett légyen bármilyen álmos, nem nagyon alszik, amikor úton vagyunk. Kivétel, ha mondjuk tíz percnél hosszabb ideig egyenletesen rázkódik a babakocsi.  De ha megállunk, zaj van, irány- vagy ritmusváltás van, akkor egyből kinéznek a kistányérnyi barna szemek, hogy mivan-mivan-mivan? Ha ébren van, akkor vagy békésen nézelődik, vagy beszélget, ma történetesen a sálamat eszegette, amit feldobtam a nap ellen a babakocsra. Bőgni kiziárólag teli járművön és a kasszáknál szokott, drámai érzékét vajh kitől örökli?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s