Új! Most linkekkel!

Tegnap elcipeltem A.-t moziba (ez volt a harmadik közös kimoccanásunk az elmúlt 5 hétben, egyszer eltolt a háziorvosig, egyszer meg a kocsmába, szóval időszerű volt már). A Finding Vivian Maier c. dokfilmet néztük amire rá voltam izgulva egy ideje és tetszett mindkettőnknek: a nő gyönyörűen fényképezett és izgalmas a sztori is. Ugyanabban a moziban épp játszanak egy másik dokumentumfilmet, amit talán tavaly láttam a TIFF-en és tetszett (meg ki is készített persze). Ezekről pedig eszembe jutott a másik kedvenc év elejéről az, és hogy a legtöbb film, könyv meg színházi előadás ami igazán tetszett mostanában mind (ön)életrajzi ihletésű, vagy legalábbis nagyon személyes hangvételű volt. A három futó munkaprojekt* között is az most a legizgalmasabb, amelyik a legkevésbé irodalmi, illetve a leginkább dokumentarista jellegű.

Kinéztem egy másik dokumentumfilmet is, szerintem ez lesz a következő mozizás tárgy: egy tanyán élő és dolgozó német parasztasszonyról szól, kicsit félek a meredek tájszólástól, de mindenképp izgalmas.

Egyébként meg 5 nap van még hátra, repesve várom, hogy végre lekerüljön az ortézis (most látom, hogy elvileg vízálló, de sosem zuhanyoztam benne, nem hiszem hogy kellemes lenne ha vizesen hordja az ember).

Meg sütögettem is kicsit mostanában, semmi bonyolult, csak muffin meg quiche, de talán visszatér belém a háziasszony előbbutóbb. Kicsit reméltem, hogy házon kívül nézzük ma este a döntőt. Való igaz, hogy nem sok esély van arra, hogy elkapjunk még egy VB-döntőt Németországban és biztos nagy élmény lenne tömegben nézni. Sajnos az idő szar lesz és a kocsmákban már nincs hely, úgyhogy valószínüleg mégis itthonról fülelünk majd (én), hátha lesz kis ujjongás/óbégatás az utcában.

Továbbra is túlérzékeny vagyok és mindennap  szomorkodok egy kicsit szomorú sorsom felett, de igyekszek inkább arra koncentrálni, hogy 2 hét múlva már otthon leszünk és mennyi mindent lehet majd csinálni, és utána itt lesz T. és az is milyen klafa lesz, aztán meg nyaralunk és…

* Egy kőszínházi előadás (ez a legbiztosabb), egy független produkció (remélem összekaparja rá a pénzt az illetékes) és egy saját projekt (amiből akkor lesz valami, amikor végre lesz asztalra letehető szövegverzió).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s